Smartlog v3 » Rengøring København: Alt om Københavns goder » spansk vin
Opret egen blog | Næste blog »

Rengøring København: Alt om Københavns goder

Blog omkring alt der rører sig i København, herunder rengøring, restauranter og tømrere.

spansk vin

23. Jul 2012 14:43, Rengøring København

En lille guide til, hvordan du vælger vin, der smager godt.

Går du normalt og er usikker på, hvilken vin du skal vælge, og hvordan du kan vælge en, som vil gå godt til den mad, du har planlagt? Så er du ikke alene. Der er mange mennesker, der ikke ved særlig meget om vin, og hvordan man vælger en god en, men dette vil jeg forsøge at hjælpe dig eller jer lidt på vej med, så i ikke står lige så usikre, som det er tilfældet nu.

Mange mennesker har været i et supermarked eller en restaurant, hvor de er blevet fuldstændig overvældet af det store udvalg af vin. Det kan også godt være sandt, at det kan  virke som om, der næsten er et uendelig antal forskellige vine, men der er visse områder, der er bedre til at producere nogle vine, mens andre lande er bedre til at producere andre typer vine. Dette kommer i høj grad an på jordens sammensætning samt mængden af solskin der er i det givne område. Dette kan i en sætning opsummeres som, at der simpelthen er for mange valg, hvis man ikke har et godt overblik over sine vine.

Nu kan det være, at du havde siddet og håbet, at jeg kunne komme med et definitivt svar på alle dine vinspørgsmål, men faktum er, at der er mange forskellige meninger. Hvordan kan jeg vide, at du er særligt glad for de samme typer vin, som jeg er? Hvis man endelig vil vide meget om vine, er det ikke nok, at man bare læser en enkelt artikel. I hvert land er der forskellige områder, der producerer vin, men det er ikke alle områderne der er lige gode heller. Det kan være, at du kan lide vine, der er særligt kraftige – dette kræver en særlig drue.

Et af de bedste råd, jeg kan komme med er simpelthen, at du bliver nødt til at smage et hav af forskellige vine for at finde ud af, hvilke du virkelig kan lide, samt hvilke du synes passer til hvilke typer mad. Selvom der er overordentlige regler er der stadig folk, som godt kan lide at gå imod dem. Hvis i fx skal have en kyllingeret vil jeres valg af vin afhænge af, hvilke krydderier der bliver brugt i retten. Men du skal ikke bare smage blindt. Læg mærke til, hvilke karakteristika du eller i særligt værdsætter. Find ud af, hor den specifikke vin kommer fra og forsøg dernæst andre vine fra samme område.

Hvis du har en forkærlighed for spansk vin, kan du med fordel besøge vores side.

Smalle Vine
Smallegade 22
2000 Frederiksberg
Telefon: 22876025 

Relaterede